Pàgina d'inici > Catalunya i Països Catalans, Espanya > Permanentment emprenyats

Permanentment emprenyats

Una particularitat del moment actual és el nivell de crispació induït que pateix qualsevol persona que segueixi amb una certa atenció l’actualitat.  Tant és si la mirada s’adreça cap a la política, la cultura, l’economia… el fet és que l’atenció i la tensió estan permanentment condicionades per un foc d’encenalls constant. Avui és el cas de la no-culpabilitat de Camps, demà una nova i original reforma legislativa del Partido Popular, els atacs al català o el judici a Garzón.

És difícil de creure que aquest permanent estat d’alerta sigui un fet casual. Només les energies que fa perdre a tothom ja és un bon resultat. Cada nou foc que cal apagar treu energies per a afrontar els problemes genenrals, cada novetat negativa, amb la seva urgència, és un nou cop de mall que ens enfonsa una mica més i ens impedeix.

De què serveix estar permanentment emprenyat? No fóra més productiu analitzar la situació evitant el soroll de fons i anar a l’arrel del problema per tal d’atacar-lo en l’origen?

Què tenen en comú els atacs al català des dels ministeris, des dels tribunals o des de la Guardia Civil? Són tres problemes o un de sòl? Cal carregar la defensa a les espatlles de cada ciutadà? Cal fer declaracions des de cada conselleria? Cal indignar-se amb vehemència? O cal, senzillament, quadrar-se i dir prou en bloc, amb el president del govern i del parlament en cap?

Si no comencem a actuar de manera clara, sòlida i enèrgica, aconseguiran que esdevinguin problemes coses que no ho són. I cansats i marejat ens anirem apagant a poc a poc.

Salut!

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: